Semoga hari ini lebih baik dari semalam.

Sebagai penyimpan emas tegar, harga emas naik kena senyum dan harga emas turun pun kena senyum.

  • Apabila harga turun, ini lah masa yang sesuai untuk menambah stok emas yang sedia ada. Selain itu, ini juga merupakan masa yang  terbaik bagi sesiapa yang ingin memulakan simpanan emas pertama.
  • Apabila harga emas naik, pasti  tidak akan menyesal kerana kita dah mempunyai simpanan emas. Berbeza dengan orang yang masih belum mempunyai emas.

Jika harga  turun lagi, beli lagi. Biar sedikit asalkan konsisten. Inilah yang dinamakan teknik averaging method (teknik pemurataan). Bila harga dah naik, jualkan atau gadaikan emas yang dah untung. Pastikan sentiasa update akaun kita. Maksudnya, pastikan setiap emas yang anda dah beli direkodkan harganya.

 

Mudahkan simpan emas, apa yang penting menyimpan emad ini perlu ada strategi dan matlamat yang betul. Selepas itu baru akan sentiasa bersemangat dan tidak dipengaruhi emosi yg negatif apabila harga emas turun.

"Nilai emas adalah fleksible, ada masanya ia turun, ada masanya ia naik. Jika turun, tidak selamanya ia akan turun kerana tiba masanya ia akan melonjak naik juga"

Jadi, beli lah emas atau perak secara konsisten mengikut kemampuan, jika tidak mampu beli dinar, boleh beli wafer emas, tak mampu beli wafer emas, boleh beli dirham perak.

Kelantan Gold Trade Sdn Bhd merupakan satu-satunya platform permudah cara untuk mendapatkan dan memiliki aset emas.

Banyak cara yang boleh digunakan untuk manfaat semua orang.

InsyaAllah, teruskan usaha anda. Semoga menjadi jutawan emas. "Gold life to good life" Jutawan dunia dan akhirat. Amiin.