• Shop Cart
  • Facebook
  • Youtube
  • Flickr

Harga Terkini Dinar, Dirham & Wafer

Perkhidmatan Kami


 

TABUNGAN

Dirham Perak merupakan asset pelaburan  dan tabungan yang penting selain menggunakan wang fiat. Hal ini kerana anda bukan sahaja diberi peluang untuk melindungi  asset anda malah anda telah diberi nilai tambah untuk memegang asset yang semakin terhad akibat bencana ekonomi.

 


 

MAHAR

“Dan berikanlah kepada perempuan-perempuan itu maskahwin-maskahwin mereka sebagai pemberian yang wajib. Kemudian jika mereka dengan suka hatinya memberikan kepada kamu sebahagian dari maskahwinnya maka makanlah (gunakanlah) pemberian (yang halal) itu sebagai nikmat yang lazat, lagi baik kesudahannya.”Surah An-Nisa: Ayat 4.

 


 

INFAQ

“ Apabila mati seorang anak Adam maka akan terhentilah amalnya kecuali tiga perkara: Sedekah jariah atau ilmu yang dimanfaatkannya dan bermanfaat kepada orang lain atau anak soleh yang mendoakannya.” ( Riwayat Muslim).

 


 

MUAMALAT

Pengembalian dinar dan dirham ini, sebagai usaha menegakkan sistem ekonomi yang lebih adil dan lebih telus. Bukannya satu agenda untuk meraih populariti. Bahkan sebagai satu tanggungjawab untuk mengembalikan semula kefahaman umat Islam khasnya, berhubung peradaban dan sejarah penggunaan dinar dan dirham.

 

Ingin MAKLUMAT DINAR? Hantar emel anda

Temui kami di..

 

Click untuk Paparan Lokasi

 

TESTIMONI PELANGGAN